15 februari 2024, 19:30 - 21:30 uur

God in de Supermarkt – over duurzaam boodschappen doen

Stiekem weten we allemaal wel dat het anders moet. Tot we in de winkel staan en de aanbiedingen ons verleiden tot gemakkelijke keuzes. Het is ook niet eenvoudig; kies je voor lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk of eerlijk voor de producent? Deze interactieve workshop verkent de keuzes die we maken en gaat op een speelse en prikkelende manier het gesprek aan!

Over ‘God in de Supermarkt’

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. De workshop ‘God in de supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De workshop is actief, sociaal en informatief en gaat op een speelse en prikkelende manier het gesprek aan. Met beeldmateriaal uit actuele documentaires en websites. De bedenkers van deze workshop hebben zich laten inspireren door hoe Jezus omging met de arme en het behoeftige. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en informeel gesprek.

Over Alfred Slomp

Alfred Slomp geeft al jaren workshops en inspirerende lezingen over duurzaam leven. Daarnaast is hij auteur van SuperWaar en Het Groene Normaal. Samen met zijn studievriend Arjan Schoonhoven ontwikkelde Alfred Slomp de workshop God in de supermarkt. Deze interactieve workshop over duurzaam boodschappen doen heeft vele consumenten al geïnspireerd om andere keuzes te maken. Helaas moest Arjan vanwege ziekte een stap terugdoen en vertelt Alfred nu hun gezamenlijke verhaal. In 2019 verscheen het boek SuperWaar – je volgende stap in duurzaam boodschappen doen. En in 2020 schreef Alfred Het Groene Normaal, een oproep om groener uit de coronacrisis te komen. In september 2023 verschijnt zijn boek Wat je wel kunt doen.

Dit evenement is al geweest